Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta

Mitä on sosiaalipedagoginen toiminta?

 

Sosiaalipedagogisessa toiminnassa keskitymme toistemme kohtaamiseen, sekä hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukemiseen. Jokaisella ihmisillä on mielenterveys, jota täytyy vaalia.

Tapaamisissa opetellaan tunnistamaan omia ja muiden rajoja. Opettelemme tunnistamaan myös omia tunteitamme ja tarpeitamme. Näin voimme arjessa tehdä tietoisia valintoja niin, että tarpeemme tyydyttyvät. Kun opimme ottamaan vastuun omasta elämästämme, elämänlaatu ja tyytyväisyyden kokemus kohoavat merkittävästi. Luottamuksellisessa ryhmässä asioiden jakaminen antaa uusia näkökulmia ja perspektiiviä omaan tilanteeseen.

Käytämme niin yksilö- kuin ryhmätapaamisissakin kokemuksellista oppimista. Harjoittelemme tietoisuustaitoja (mindfulness) ja rakentavaa vuorovaikutusta (nonviolent communication). Kokemuksellisuuteen kuuluvat myös non-verbaali vuorovaikutus, sekä toimiminen eläinten kanssa. Eläin peilaa konstailematta ihmisen toimintaa ja antaa kohtaamisessa välittömän ja suoran palautteen.

Yksilökeskusteluissa on mahdollisuus kirkastaa omia ajatuksiaan tai prosessoida itselle tärkeitä asioita.

Sosiaalipedagogisen toiminnan perusarvoja ovat kunnioitus, kuuntelu ja kannustus.

Salkolan Hyvinvointipalveluiden sosiaalipedagoginen toiminta

Salkolan Hyvinvointipalveluiden sosiaalipedagogisessa toiminnassa ovat mukana eläimet. Jos olet kiinnostunut sosiaalipedagogisesta toiminnasta kanssani, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla. Hinnaston löydät täältä.